Тръгват нови нископодови трамваи по линии № 4, 5 и 18 в София

“За мен е удоволствие да присъствам на пускането на първите 14 от общо 29 нови трамвайни мотриси по реконструираните три трамвайни линии по бул. “Цар Борис III”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на представянето на първата пратка от новите нископодови трамваи, които ще обслужват линии № 4, 5 и 18 на Столичния градски транспорт.
“Тези 29, с доставените преди това трамваи, стават общо 67 нови трамваи. Това е повече от половината трамвайни мотриси на територията на нашия град”, заяви още Фандъкова.

“Това е част от мащабната модернизация на наземния транспорт и заедно със строителството на Депото това е истинската промяна в градския транспорт в София и една от най-важните мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух”, коментира още Фандъкова, след което уточни, че след провеждането на първия конкурс за доставка на 25 трамвая са били спестени средства, с които да се закупят още четири нови трамвая

“Безспорна е модернизацията за градския транспорт в столицата – 100% тролеи, 90% от автобусите – над 120 електробуса вече се движат по линиите в столицата, и вече с новите трамваи и реконструираните трамвайни релси, дигитализацията на градския транспорт, това е реалното действия в полза на гражданите на София. Метрото и столичният градски транспорт обслужват хиляди софиянци, които имат право на по-добро качество на градския транспорт, повече достъпност. Мотрисите са нископодови, оборудвани с видеонаблюдение, климатизирани, така че назад във времето останаха спомените от жегата през лятото и студа през зимата”, подчерта още столичният кмет.

Очаква се втората партида чисто нови трамваи да бъде доставена до края на лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *