,

МЪЛНИЯ: Арестуват Иван Гешев!

Готви се арест на бившия главен прокурор Иван Гешев, научи „Галерия“ от свои източници в Съдебната палата. Мълвата плъзна сред висшите магистрати малко след издаването на постановление от прокурор Йордан Петров от СГП на 13 октомври 2023 г.

Документът, с който редакцията разполага, изобличава Гешев в неправомерно направен и впоследствие манипулиран запис на магистрат. Ексглавният прокурор влияел и на делото „Осемте джуджета“.Прокурорското постановление уличава подчинени на Гешев, докато той е главен прокурор, в куп нарушения по т.нар. дело „Осемте джуджета“, включително по член 282, ал. 1 от НК – за злоупотреба сьс служебно положение. По-конкретно подопечните на бившия обвинител номер 1 изнамерили кошаревски свидетели, с които уличават настоящия и.д. главен прокурор Борислав Сарафов във връзки с небезизвестния Петьо Петров — Пепи Еврото, макар да има документирани срещи на Сарафов и Еврото, на които актуалният прокурор №1 изглежда видимо щастлив и доволен от близостта.

Очаква се Гешев да получи обвинение именно по член 282, ал.1, за което законът 1 предвижда до 5 години затвор, а в някои случаи и лишаване от правото за заемане на определени държавни и обществени длъжности.

Гешев е наясно, че му готват секирата, защото неколкократно е привикван на разпити.

На някои от тях е дал оскъдна и недостоверна информация, твърди прокурорското постановление. Лично Борислав Сарафов се е заел с „опраскването” на предшественика си, с когото са в нескрита война.

Последвайте ни във Фейсбук