, , ,

Бесни екшъни със стрелба и таран на патрулка в Стара Загора

Мъж на 58 години е произвел изстрел с огнестрелно оръжие след спречкване за предимство на кръстовище в Стара Загора. Това се съобщава в официалния бюлетин на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Сигнал за инцидента е получен от жена, която е съобщила, че е чула изстрел от огнестрелно оръжие на кръстовище в областния град след спречкване между двама водачи на два леки автомобила за това кой е с предимство.

Единият от шофьорите е възпроизвел изстрел, насочен към гумите на един от автомобилите. След това двамата водачи се качили в колите си и са потеглили.

Няма пострадали при спречкването. Установен е мъжът, произвел изстрела – 58-годишен. Той доброволно предал оръжието – законно притежаван пистолет, мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Работата по установяване на всички факти и обстоятелства по случая продължава в рамките на започнато досъдебно производство по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс.

В същото време стана ясно и, че на улица в Стара Загора, в близост до стадион ”Берое” полицейски екип подал звуков и светлинен сигнал за спиране към водач на лек автомобил „Мерцедес“. Шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движение към централната част на областния град. Незабавно два полицейски екипа последвали превозното средство.

В района на кв. ”Зора” водачът спрял на място, потеглил рязко назад и удряйки единия от полицейските автомобили, продължил с автомобила. Няма пострадали.

Минути по-късно той е задържан, като при ареста са използвани помощни средства. Установена е самоличността му – 39-годишен мъж. Той е отказал тестване с техническо средство за употреба на алкохол, но е дал кръв за анализ.

Резултатът му за наличие на наркотични вещества е отрицателен. Задържан е за срок до 24 часа и е започнато бързо производство.

Последвайте ни във Фейсбук