,

Топ килърът на Черепа си живее като цар в Сандански

Докато Васил Божков – Черепа се поти на разпити, бившият шеф на охраната му и негов личен килър Веселин Балтов, си живее живота в родния Сандански.

Събрани улики и показания на свидетели сочат, че Черепа е поръчал на охранителя си убийствата на предприемача Манол Велев през 2007 г., на благоевградския бизнесмен Йордан Динов през 2012 г., както и на Алексей Петров през 2015 г. Според очакванията обаче тези обвинения ще отпаднат от хазартния бос и бодигардът му ще излезе чист от драмата.Освен, че Балтов не е закачан от никой, се радва и на завиден стандарт на живот, издава Lupa.bg., позовавайки се на свои източници. Преди години Божков го направи свой представител в „БДЖ-Трансимпекс“, където охранителят върти десетки милиони.

Освен това при бягството си в Дубай, Черепа набързо прехвърли на Балтов десетки от фирмите, на чието име с водят хотели, казина и други скъпи имоти, спасявайки ги от конфискация.

Към днешна дата бившата барета разпуска из заведенията в Сандански, движи се със скъпи лимузини и изобщо не му пука за предстоящите дела. От обвиненията срещу Божков за ръководство на ОПГ за рекет, изнудвания, поръчкови убийства и изнасилвания се разбра, че Балтов е личния килър на олигарха.

Сред задълженията му освен покушенията влизало и да „респектир“ хора по нареждане на боса си, което обичайно включва побоища, палежи на коли или взривове срещу конкуренти в бизнеса.

Като шеф на охраната на Черепа, Балтов отговарял и за събирането на компромати срещу политици, чиновници или магистрати.

Източник: Уикенд

Последвайте ни във Фейсбук