, , ,

Купи ли си Живко Тодоров наградата кмет на годината? /Документи/

Приятели, чували ли сте за фирмата „БРАНД МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ” ЕООД? Това е фирмата, която стои зад сайта Кмета.бг. Самото име на сайта е достатъчно, за да предположите за бизнес модела му. Като всяка друга медия и тази се издържа от предлагането на услуги за „Информационно и медийно обслужване“. На снимката от регистъра се вижда, че сумата на подобни договори се движи между 2 и 7 хиляди лева за различните Общини, но има едно изключение и това сме Ние – Община Стара Загора!

Община Стара Загора е платила 21 600 лева за услугата, тази сума е 3 пъти повече от следващият подобен договор в списъка и 6 пъти повече от договора на Община Бургас. Трябва да знаете, че това е и сайтът, който вече 11 години организира събитието „Кмет на годината“. А сега въпрос за 21600 лева:

❗️Какво си е купила Общината Стара Загора, което да заслужава плащането на от 3 до 10 пъти по-висока цена в сравнение с другите Общини?

Знаете ли, само преди седмица събирахме пари за да купим принтер за класа на малката ми дъщеря, която тази година е в първи клас. Нашата учителка извади късмет, но в съседния клас подобна инициатива нямаше. Мисля си: В Стара Загора има 1400 първокласници, по 25 в паралелка, прави 56 паралелки, за всяка по принтер 3в1 за по 300 лева, излизат общо 16 800 лева.
Към тези 17 000 лева да добавим, да кажем, пакета за „Информационно и медийно обслужване“, който Община Бургас си е купила за 3 600, прави общо – 20 600 лева, даже ни остават 1000 лева. Вероятно в тази хипотеза,

Живко Тодоров нямаше да стане „Кмет на Годината“, но със сигурност можеше да стане „Кмет на Гражданите“, а всички първолаци и техните преподаватели щяха да имат принтери за следващите 4 години.

Последвайте ни във Фейсбук