, ,

Община Несебър смрад и мизерия! Чиновници на общината паркират необезпокоявани пред кметството под чадъра на кмета Николай Димитров!

В Несебър цари пълно беззаконие под чадъра на кмета. Август месеца с най-много туристи е и точно, когато те трябва да се радват и наслаждават на своята почивка в град Несебър, ставаме свидетели всеки ден на невероятни сцени с участието на служители на общината, жалват се хората в града. И задават въпроси, които трябва да намерят своите отговори.

Да започнем с боклука, всеки ден между 20:00 -21:00 часа боклукчийски камион на общинското предприятие БКС, което е видно от много снимки на кмета във Фейсбук е под неговото лично управление, минава между туристите през търговската пешеходната зона в града, за да събира чувалите с боклук, точно когато хората се разхождат с малките си деца. Това ли е времето и начина питат търговците от пешеходната улица като добавят, че явно кмета скоро не се е разхождал по тази търговска улица, за да види и състоянието на разбитите плочки по тротоарите и това, че всички кошчета за смет са разположени само от едната страна.

Да не говорим за много малкият брой пейки и постоянното минаване по тази улица на електрически тротинетки и мотори с висока скорост. Явно някой има интерес тази търговска улица в града вместо да привлича туристи, да опустее. Кой е този някой и защо не се вземат мерки, никой не знае.

Но пък всички местни и всички туристи знаят за смрадта и мизерията, която се носи след камионите на общинското предприятие БКС, което трябва да чисти града. В Слънчев Бряг боклука по алеите, контейнерите и кошчетата за смет се чистят по обед и всичко това пак се случва пред очите и носовете на туристите.

Буквално тези камиони не се мият и не се дезинфекцират цяло лято, смрадта зад тях е ужасна, но на никой не му прави впечатление, кмета и общинските чиновници нехаят дори за часовете в които се почистват населените места в община Несебър, а график за това няма качен никъде на сайта на общината въпреки, че такъв трябва да има според наредбите и законите в Р. България.

Но както стана ясно, в Несебър беззаконието се приема за нещо нормално, а за това най-вече се грижат чиновниците на общината и кмета, който е разрешил на своите чиновници да паркират дори по завоите и кръстовищата пред кметството въпреки, че има синя зона само на 10 метра от тези завои и кръстовища.

Защо колите на чиновниците не паркират в Синята Зона може би се досещате, защото тя се заплаща, а на нерегламентираният паркинг дори пред входа на общината не се дават пари, но за сметка на това на колите на чиновниците не се поставят скоби и не се репатрират на наказателни паркинги, както се случва за минути с всеки паркирал на неподходящото за това място в града, защото така е наредил г-н Николай Димитров.

Стигна се дори до огромен парадокс, на жълтата зона пред вратите на Община Несебър преди дни, се появиха конуси със стикери за платено паркиране – нещо нечувано в цяла България. За своеволията на камионите, автобусите и колите на фирмите на община Несебър законите за движение по пътищата на МПС (моторни превозни средства) не важат на територията на общината тези коли, камиони и автобуси всеки ден си спират по пешеходните пътеки, навлизат насрещно в улици с еднопосочно движение, паркират където и когато си искат, защото както преди време една общинска чиновничка беше заявила, след забележка, че паркира неправилно и пречи, цитираме:
– „Ще си паркирам, където искам личният автомобил, аз работя в Общината“….