, ,

Стара Загора определи терен за площадка за медицински хеликоптер

Общинските съветници на Стара Загора гласуваха и приеха точка от дневният си ред за учредяване на безвъзмездно право за ползване върху част от имот – частна общинска собственост на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Целта е да се изгради на този терен хеликоптерна площадка за спешна помощ по въздух.

Теренът е с площ 1000 кв.м. и се намира на север от Клиниката по инфекциозни болести. Размерите му са 30 м. на 30 м.
Искането на ръководството на болницата е във връзка писмо от 16 март тази година на зам.-министъра на здравеопазването по повод разширяване обхвата на спешната медицинска помощ и осигуряване на спешна помощ по въздух.„УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – гр. Стара Загора е единственото лечебно заведение с най-високо ниво на компетентност по медицинските дейности, оказващо лечебна и консултативна помощ за лечебните заведения в Югоизточна България“, се казва в писмото на директора на болницата проф. Йовчо Йовчев до общинското ръководство.

Теренът се предоставя за срок от 30 години. Предложението получи подкрепата на всички 42 –ма общински съветници в залата.
Площадки за медицински хеликоптери ще има в повечето градове на страната, съобщи преди дни в Добрич министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. В момента се подготвя обществената поръчка, по която ще бъдат изградени, допълни той.

Последвайте ни във Фейсбук

AURELIA BEACH COMPLEX – САМО НА КРАЧКА ОТ ПЛАЖА!

WWW.AURELIA-BG.COM

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0895778868
Аурелия