, , ,

Фатални 750 метра заковаха Семерджиев за ужаса с два трупа

Георги Семерджиев е имал 750 метра да спре на червения светофар. Това казаха експерти извършили автотехническата експертиза.

Вече четири часа в Софийския градски съд се изслушват вещите лица направили повече от 40 експертизи. Според специалистите, които са извършили автотехническите заключения, Семерджиев се е движил със 166 километра в час.

При тази скорост спирачният му път е 190 метра, така че той е имал възможност да реагира и да спре на червения светофар, за да предотврати катастрофата, при която загинаха две момичета.

При инцидента джипът му се разцепва на две, като предната част на автомобила помита едното от загиналите момичета, а задната другото.


Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че на Семерджиев са направени две изследвания за наркотик. Първото обаче не открило наркотик.

Оказа се, че в Института по криминалистика са изследвали замразена кръв. Установен бил метамфетамин. Тъй като пробата била замразена, не могла да се изследва за алкохол.

Предишното изследване на кръвта, което било направено другаде не показало наркотик, което се дължало на използваната методика. Това изследване показало, че няма алкохол в кръвта на Семерджиев. Химическите методи обаче не можели да кажат кога е взет наркотикът.

Георги Семерджиев е подсъдим за катастрофата, която стана на 5 юли миналата година на булевард „Черни връх“. Тогава джипът му помете 22-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева.

Той има пет обвинения, сред които и за шофиране с фалшива книжка, неистински регистрационни номера и след употреба на наркотици.

Последвайте ни във Фейсбук

AURELIA BEACH COMPLEX – САМО НА КРАЧКА ОТ ПЛАЖА!

WWW.AURELIA-BG.COM

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0895778868
Аурелия