, ,

България няма да участва в инициативата 1 милион снаряда за Украйна

Приключи един много ползотворен Съвет, на който бяха поставени и беше постигнато съгласие по важни теми за България, каза в Брюксел президентът Румен Радев.

По темата за 1 млн. снаряда за Украйна, тази тема е заложена на две места – първо, във вчерашните заключения на съвета и най-важната част в Европейската агенция по отбрана. България е част и България подкрепя европейския механизъм за укрепване на мира. Благодарение на този механизъм ние ще модернизираме отбранителната ни индустрия.

Но касаещо доставката на 1 млн. снаряда за Украйна, изрично е записано вчера, че това трябва да става в съответствие със специфичните особености в политиката за отбрана на всяка държава-членка. Преди съвета имаше съвет на министрите на отбраната и външните министри, България не е част от тази инициатива и още 9 държави, затова няма как да фигурираме в общо заключение. Ако желае някоя държава, сключва споразумение с Европейската агенция по отбрана, 10 държави обаче не вземат участие в тази инициатива, включително и България, уточни Радев.

Последвайте ни във Фейсбук

AURELIA BEACH COMPLEX – САМО НА КРАЧКА ОТ ПЛАЖА!

WWW.AURELIA-BG.COM

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0895778868
Аурелия