, , ,

Защо Сашо Кадиев си тръгва от bTV? Причината е изумителна

Спешно търсят заместник на актьора, който е екранна половинка на Деси Стоянова в “Преди обед”

След 11 години в bTV Сашо Кадиев май е напът да си тръгне, защото му е трудно да съвместява две дини под една мишница. Актуалните горещи слухове редят, че от телевизията вече му търсят активно заместник и съответно нов партньор на Деси Стоянова, който да заеме мястото му от есента.

Кадиев сам поискал да напусне телевизията, макар че не се оплаквал нито от заплащането, нито от екипа. Причината, както стана ясно, е, че вече не издържал на натоварването от ранното ставане и ежедневния близо 3-часов ефир, които съчетава с вечерни театрални представления, непрекъснати пътувания из страната и чужбина и от време на време – снимки във филми.

Работата в “Преди обед” изисква непрекъснато да е на разположение в телевизията, което много спъвало актьорската му кариера. В последната година синът на Катето Евро отказал участие в цели два сериала, в които му предлагали добри пари и интересни роли. Снимките за сериал обаче се точат по 10-12 часа всеки ден, а Сашо е в телевизията до обяд. Няма кой да го чака с часове, докато се появи на снимачната площадка.

По същия начин стоят нещата и с кинофилмите. Звездата няма почти никакви роли на голям екран заради “Преди обед”. Двете части на филма на Ники Илиев “Завръщане” се сред малкото му появи в киното, и то само защото режисьорът се е навил да се съобразява с програмата на актьора. “Вечно пътуваше, вечно беше зает, вечно го чакахме да се появи”, разказвал е Илиев преди време. Малко режисьори са склонни на подобни жертви, пише “Уикенд”.

Телевизията е прът в колелата и на театралните изяви на Сашо. Преди време той беше част от трупата на Малък градски театър “Зад канала”, получи награди “Икар”, участваше в представления по текстове на големи драматурзи, а напоследък не е имал почти никакви премиери.

Играе само в старите си представления, с които обикаля по турнета, но има амбиции за още интересни роли и награди. Основната му цел била да гради кариера като актьор, а не като телевизионен водещ, още по-малко – като журналист. Ето защо след 11 години в ефира на bTV той е решил да сложи точка и да се завърне към основната си професия – актьорството, твърди изданието.

Само преди година Кадиев бил също пред уволнение, след като в прекия ефир на “Преди обед” се чу как псува тогавашния премиер Кирил Петков. Актьорът не знаеше, че микрофонът му е включен, и си позволи да изрази своето отношение в много крайна форма, което стана достояние на всички зрители. Скандалът беше огромен. Кадиев се извини за нецензурния си език и уволнението му се размина. Само година по-късно обаче сам е решил да си тръгне.

В bTV се чудят кой може да го замести до Деси Стоянова, тъй като двойката е любима на много зрители и макар, че често критикуват водещия, хората трудно могат да си представят журналистката с друг екранен партньор. Търси се човек, който напомня Сашо, без обаче да го имитира. Той трябва да е забавен и артистичен, за да компенсира сериозността на колежката си. Трябва да е популярен, за да започне веднага да привлича зрители, вместо да се налага тепърва да му създават фенска маса.

Трябва да има и разностранни интереси заради разнообразните теми в шоуто. В 11-годишната история на предаването често се е случвало Сашо да го няма в студиото и тогава Деси най-често е водела сама. Случвало се е да го замества колегата му Башар Рахал. Той обаче едва ли ще се навие да води за постоянно, защото има много ангажименти като актьор, продуцент и преподавател в собствената си школа по актьорско майсторство.

Последвайте ни във Фейсбук