Полицията в Бургас получи втори дрон

Втори дрон със специфично оборудване и универсално устройство за извличане на информация за оперативно-издирвателната дейност и разследването на престъпления бе дарен на Областната дирекция (ОД) на МВР – Бургас от Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания. Дарението е второ по рода си, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас.

Дарението бе подписано от Мартин Шайърс, международен офицер за връзка на Националната агенция, и директора на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Шайърс изрази задоволството си от постигнатите до момента резултати от бургаската полицейска структура чрез използване на специфичното оборудване, като заяви, че “инвестицията, направена на Бургаска територия, е с най-голяма възвръщаемост”. Според него успехът води до успех и си струва положителните действия да бъдат поощрявани. Шайърс посочи, че е убеден, че благодарение на новата техника ще бъдат постигнати и нови резултати, тъй като дарената техника ще е повече от полезна в пряката полицейска работа по ограничаване на различни криминални деяния.