,

Отново пуснаха от ареста адвокатка, хваната с кокаин за 25 бона

Пловдивската адвокатка Николета Руйкова, която бе хваната кокаин за 25 бона отново е пусната от ареста. Тя бе с изменена мярка за неотклонение „задържане под стража”, след като въпреки обвинението за притежание на дрога беше хваната да управлява автомобила си под въздействието на кокаин.

Вчера адвокатката се изправи пред Окръжен съд-Пловдив, а по време на заседанието трябваше да стане ясно дали тя ще признае вината си или ще поиска съдебния процес да протече с разпит на свидетели. Процесът обаче е бил отложен за следваща дата. Припомняме, че това е поредния фалстарт, след като в предходно заседание делото бе върнато на държавното обвинение, за отстраняване на пропуски в обвинителния акт.

Руйкова и защитниците й адвокат Ясенка Шигарминова и адвокат Константин Давчев поискаха съдебният процес да протече при закрити врати, защото в кориците по делото има материали, които съдържат данни от интимния живот на обвиняемата.

Година по-рано пловдивската адвокатка бе арестувана след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха иззети близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност над 25 хиляди лева, припомня TrafficNews.

Адвокатката бе пусната от ареста срещу 5 000 лева гаранция с мотив – да се грижи за малкото си дете.